Петък, 28 Май 2021
    
Бургас

Расте броят на желаещите ваксина в област Бургас

  26.02.2021 14:45  
Расте броят на желаещите ваксина в област Бургас

Михаил КОЛЕВ

 

Сериозен е интересът на желаещите да се ваксинират в област Бургас. Това обяви зам.-министърът на здравеопозването доц. Д-р Евгени Григоров. Той бе на посещение в морския град, за да провери как протича процесът на ваксинирането в областта.

„Област Бургас е след лидерите в страната по брой ваксинирани, но за съжаление е на челните места и по брой новозаразени. Борбата е много сериозна, но област Бургас успява да се справи и няма натиск върху медицинските заведения. Получаваме непрестанно ваксини и нови списъци с желаещи да се ваксинират. Процесът върви отлично, с много добри темпове. Новите списъци показват повишение на доверието. Само чрез ваксината можем да победим вируса", каза още доц. Д-р Григоров.

В Бургаско има 25 ваксинационни пункта, предстои откриването на още 2 такива. Два мобилни екипа действат активно, като пътуват до труднодостъпни и отдалечени места в областта, а има възможност да се създаде още един подобен екип. Има и денонощен екип, който е позициониран в УМБАЛ Бургас.

До момента в област Бургас 11 462 души са ваксинирани, като на 2081 им е поставена втора игла. Днес са се ваксинирали още 800 души. Продължават да се изготвят още списъци на хората, които искат да бъдат инжектирани срещу коронавируса.

Приоритет ще бъдат членовете на РИК и СИК заради предстоящите парламентарни избори на 4 април. До момента 500 от тях са ваксинирани, като броят им до края на работния ден ще стане 621, обяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник