Събота, 17 Апр 2021
    
Любопитно

До 20 градуса днес и утре

  25.02.2021 08:25  
До 20 градуса днес и утре

И в четвъртък, и в петък не се очаква промяна в метеорологичната обстановка – сутрините ще са мъгливи в някои ниски райони, а следобедите – нетипично по февруарски топли.

В четвъртък посрещаме деня с понижена видимост покрай река Дунав, в Източна България, както и на места в Централна Южна България. Очертава се топло и тихо време около и след обяд с температури от 11 до 16-17 градуса. Облачността ще е рехава, по-значителна на изток. В планините също ще бъде топло и на повечето места слънчево, с малко по-осезаем вятър по билата на Стара планина и Родопите. Температурите следобед ще са между 5 и 10 градуса. В часовете през нощта и рано сутринта в петък отново ще има условия за мъгли, най-гъсти покрай река Дунав и на Югоизток. Утре денят отново ще е слънчев и дори по-топъл спрямо четвъртък.

Атмосферата ще се раздвижи през почивните дни. В събота срещу неделя се очаква да премине нестабилен студен фронт, който ще доведе до усилване на северозападния вятър и слаби превалявания от дъжд в централните и източните райони. Температурите ще паднат с 5-6 градуса в неделя и в началото на следващата седмица. В понеделник дори ще прехвърчи мокър сняг, най-вече в планините. Около средата на седмицата обаче времето отново ще се затопли.

Безветрието и мъглите от няколко дни насам създават условия за натрупване на замърсители в атмосферата. В ранните часове днес въздухът е замърсен над допустимото в 12 от станциите на Изпълнителната агенция по околна среда. В Русе, Варна, Горна Оряховица и Смолян дишането е най-тежко.

Към битовото и промишленото замърсяване, и праха от трафика добавяме и сахарския пясък, който в следващите 48 часа ще увеличава своята концентрация. В събота срещу неделя дори са възможни превалявания с оранжев оттенък. Прогнозата е въздухът да се разчисти в неделя, когато се появи вятър от северозапад, който да раздвижи атмосферата.

 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ