Четвъртък, 27 Май 2021
    
Спорт

Плувен клуб „Бриз“: Всеки национален състезател да се подготвя с личния си треньор

  25.02.2021 17:38  
Плувен клуб „Бриз“: Всеки национален състезател да се подготвя с личния си треньор

Михаил КОЛЕВ

 

Допинг скандал разтърси българското плуване. Трима национални състезатели – Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов бяха уличени в употреба на станозолол. Веднага след разкриването на случая заваля подкрепа за плувците, като преобладава мнението, че те не са знаели какво взимат и едва ли умишлено са използвали забранени субстанции.

На това мнение са и ръководителите от плувен клуб „Бриз“ (Бургас).

„Все още върви разследването и няма никакви доказателства. Ние като клуб сме против на централизираната подготовка на националния ни отбор да не присъстват личните треньори на състезателите. Това сме го предложили още през 2017 година, но не бе прието. Според нас това е най-голямата грешка, която бе допусната“, каза Стоян Стойчев, изпълнителен директор в бургаския клуб.

Той не вярва, че плувците ни са взели на своя глава допинга, нито пък, че лекарите са замесени в този скандал. За мен всички са невинни, допълни Стойчев. Бургазлията не мисли, че някой умишлено е сложил станозолала на въпросните състезатели.

„Това не звучи сериозно. Проблемът е някъде другаде. За да спрем още преди 4 години наши плувци да ходят на подготовка и състезания за националния отбор, без да са предвождани от личните си треньори, значи има защо. Нещата са много по-дълбоки, отколкото изглеждат. Дано истината не се покрие“, добави Стоян Стойчев.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник