Неделя, 30 Май 2021
    
Спорт

Ватерполистите на Черноморец U19 се класираха директно на Суперфинала

  22.02.2021 14:22  
Ватерполистите на Черноморец U19 се класираха директно на Суперфинала

Успешен старт на новия сезон във водната топка записаха ватерполистите на „Черноморец“. Възпитаниците на старши треньора Петър Йонов се класираха директно за Суперфинала на държавното първенство за юноши старша възраст.

Бургаският тим спечели всички мачове в своята квалификационна група „Б“ и с актив от 9 точки зае първото място. Срещите се играха пред празни трибуни в бургаския басейн „Пак Арена ОЗК“ и при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

След близо половин година без официално състезание и дълъг период без тренировки залади пандемията от коронавирус, отборът на „Черноморец“ показа, че е подготвен за големите битки. „Акулите“ започнаха с победа над „Ботев 2000“ с 19:12, а след това преодоляха „Тича“ с 10:5.

В последния мач бургазлии се изправиха срещу „Аква Спорт“. И двата отбора бяха с по две победи и двубоят бе своеобразен финал в групата. Срещата бе оспорвана само през първото полувреме, завършило с преднина за домакините – 8:5. След почивката „Черноморец“ бе много по-убедителен и заслужено спечели мача с 18:8 /4:2, 4:3, 5:1, 5:2/, както и първото място в своя поток.

Така на второ място в групата се класира „Аква Спорт“ с 6 т., следват „Ботев 2000“ – 3
4 т. и „Тича“ – 0.

За финалната четворка се класира победителят в другата група „КПС Варна“.

Отборите, заели от второ място надолу – „Аква Спорт“, „Черно море“, „Ботев 2000“, „Славия“, „Тича“ и „Комодор“, ще играят във втория кръг, където ще се борят за място в четворката. Класираните на първите две позиции ще се включат в разпределението на медалите при U19.

В края на тази седмица, от 26 до 28 февруари, на столичния басейн „Диана“ ще се проведе квалификацията от държавното първенство – мъже за сезон 2021. За „Черноморец“ ще играят болшинството от юношите до 19 г. Бургаските ватерполисти с в група „А“ заедно с домакина „Локомотив НН“, „Черно море“, „Славия“ и „Левски“.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник