Петък, 19 Мар 2021
    
Любопитно

След екшъна с ТИР в Бургас: Зевзеци пародираха компютърна игра

  18.12.2020 16:46  
След екшъна с ТИР в Бургас: Зевзеци пародираха компютърна игра

Георги РУСИНОВ

 

Българският гений за пореден път се доказа. Дни след полицейската гонка с ТИР, зевзеци измислиха нова компютърна игра покрай случая. Тя се нарича Burgas truck simulator и обложката й обикаля интернет. Естествено, играта не е истинска, но графичният дизайн добре се е постарал да пресъздаде екшъна от миналата седмица, когато 18-годишният Янко Йорданов обърна ТИР на кръговото на хотел „Мираж“.

Burgas truck simulator е пародия на поредица игри-симулатори за каране на камиони. Доста прясно след среднощната гонка с полицията, шегаджиите в мрежата започнаха с теориите откъде се е вдъхновил младият автокрадец. Симулаторните игри бяха сред най-предполагаемите. Пред телевизиите тираджии споделиха, че въобще не е лесно да подкараш ТИР и се чудеха откъде младият Янко ще има такива познания. Някои симулаторни игри пресъздават на 100% шофирането на голям товарен камион и се играят с волани и педали. Напълно възможно е именно оттам Янко да се е научил да подкара ТИР-а.

Други заподозряха, че Янко е играл прекалено много Grand Theft Auto V (Голямата кражба на автомобили 5). В тази игра дори има ситуации, в които бягаш от полицията, карайки най-различни големи камиони.

Трети пък се пошегуваха, че 18-годишният „състезател“ е искал да направи нова игра от серията Need for speed (Нужда от скорост) само, че с камиони.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.