Неделя, 14 Мар 2021
    
Мнения

Не беше сега моментът

  08.12.2020 18:26  
Не беше сега моментът

Михаил КОЛЕВ

 

Вече втори ден постъпката на футболистите на „Нефтохимик” е сред най-коментираните във футболните среди на България. Дали решението е спонтанно или някой стои зад него – това си го знаят сътворилите цирка в Разград.

Играчите са в пълното си право да искат да им бъдат изплатени дължимите заплата и премия. Романтичните времена във футбола отдавна отминаха, честта и лоялността към даден клуб са тотална утопия, сега всички са професионалисти и хранят семейства, затова и най-важното са парите. В което няма нищо лошо, затова и не можем да съдим никого, дори напротив.

Но това ли бе начинът футболистите да постигнат целта си? Сега ли бе точно времето за бунт при положение, че оставаха два мача до края на полусезона (изминалият с „Лудогорец 2” и предстоящият със „Спортист” (Своге))? Идва зимна пауза, в която всеки сам за себе си можеше да реши какво бъдеще да предприеме, без да се стига до такива крайности. Ако парите не бяха изплатени дотогава, то си има съответните правни норми, по които могат да си ги получат.

Толкова ли трудно бе да се стиснат зъби и да се избегне този резил в Разград, донесъл поредното срамно петно за „шейховете”? Това ли заслужаваха да изживеят всички, които обичат „Нефтохимик”? Поредното унижение, след всички останали досега...

Ясно е, че пандемията удари финансово цялата държава, включително и отдавна „ударения” ни футбол. Със сигурност ситуацията не е никак лесна за играчи и треньори, но положението е такова не само в „Нафтата”, а в почти всички родни тимове. В някои от тях дори е и по-зле, но подобни сценки като тази от страна на футболистите на „шейховете” няма.

Именно в такива моменти се познават и онези играчи, които са готови да направят някакъв компромис в името на тима, чиято емблема защитават. Примери в роден и световен мащаб много.

Това, което се случи на 7 декември в Разград, бе наистина грозно. То постигна своя ефект – имаше сериозен отзвук, но не се ли замислиха тези бунтари, че преди всичко ще ударят по имиджа на клуба. Защото дай Боже заплатата и премията ще им бъдат изплатени, но за въпросните играчи след някоя и друга година (а може би и месеци) никой няма да си спомня, но петното за „Нефтохимик" остава за цял живот. Ще ударят и по своя имидж, защото надали някой отбор ще иска в състава си футболист, който е склонен на подобни непрофесионални прояви.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити
  12.12.2020 13:46      

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви