Понеделник, 15 Мар 2021
    
Мнения

Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити

  12.12.2020 13:46  
Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви почетният председател на Движението пред X-та конференция на партията

"Живеем в трудни и непредвидми времена. Нищо от досегашния ни живот няма да има същата форма и осмисляне. Коронавирусът преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитете на държавните институции, удари икономиката и ужким миксира пластовете на корпоративните и обществени интереси, с лека ръка издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави". Това обяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред X-та конференция на партията. Словото му бе прочетeно от Илхан Кючюк.

Доган смята, че сътресенията от всички промени, наложени от COVID-19, ще бъдат съизмерими с изменението на климата и мащабни войни. 

"Точно в такъв критичен момент от живота на човеството изрази като "глобално единство, обединени усилия и заедност" са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни. Пожелавам на всички да преговорим уроци за единство и заедност, тъкмо затова задачата на задачите е да предотвартим очертащава се на хоризонта хуманитарна катастрофа, всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него. Пожелавам на всеки от вас да направи това за другите, което очаква би очаквал да получи от света. Пожелавам да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики", заяви почетният председател на Движението и допълни:

"Не забравяйте, че да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не и повече, пред тях в сканирането, визирането и реформиранто на света, в които живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се преврънем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика".

Той се включи и с видеообръщение, в което каза: "Благодаря ви, че ви има. Интересно бъдеще ни предстои".


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.