Петък, 12 Мар 2021
    
Любопитно

Коледа 2020: Плашещи човечета и стъклени играчки за елхата

  12.12.2020 16:36  
Коледа 2020: Плашещи човечета и стъклени играчки за елхата

Дона МИТЕВА

Стъклени играчи, ръчно изработени и ретро, са предпочитани от бургазлии за добавяне  към елхата и украсата на дома преди коледните празници.

Както традицията повелява, всяка година да се внася поне по една нова играчка в коледната украса, мнозина търсят в момента нещо красиво, оригинално и внасящо радост в дома.

Извън големите магазини, където изобилстват всякакви предложения, в центъра на Бургас специално има открито малко такова магазинче само за украса преди празниците. По-голямата част от играчките са бутикови и въпреки по-високата им цена – те са предпочитани от бургазлии и гости на града.

Срес най-търсените играчки са традиционните топки от стъкло, а също така и ретро фигурките, изработени от крехкия материал, като лисичета, снежен човек, таралежче. А за хората, които обичат пътешествия, дори е направена и Айфеловата кула. На мнозина те навяват спомени от миналото, когато основно се ползваха за закачане на елхата и всички ги пазеха като зениците на очите си.

Чаровно грозноватите човечета пък бургазлии обикновено купуват по двама, въпреки че в магазина ги предлагат и по един. Интересът към тях е огромен. А те са и новост този сезон.

Вероятно се купуват от хората, водени от идеята, че биха изплашили всички злини и тези двамата малчугани биха държали настрани болести и ядове.

Освен за елхата, бургазлии купуват вече и украса, която да се поставя върху камина или пък секция. Такава е красивата коледна фея, която също като малчуганите, които имат и по-усмихнат и дружелюбен вариант, може да поседне на ръба на камината, секцията или перваза.

Предлага се и богат набор от украси за врата.

Изобилие от дървени играчки има в голям магазин със специална секция за украса. Свещи, гирлянди, топки, фенери, чорапчета, дори фибички за коса с еленчета с розови нослета могат да бъдат намерени.

Въпрос на вкус и желание колко пари иска да отдели семейството за допълване на празничната украса или за направата на чисто нова.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити
  12.12.2020 13:46      

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви