Понеделник, 08 Мар 2021
    
Спорт

Пародия! Нефтохимик излезе за мач със 7 играчи, прекратиха двубоя

  07.12.2020 16:11  
Пародия! Нефтохимик излезе за мач със 7 играчи, прекратиха двубоя

В пълен абсурд се превърна двубоят между Лудогорец II и Нефтохимик от 16-ия кръг на Втора лига (5:0). Гостите пристигнаха с едва 7 души и започнаха срещата с четирима по-малко от съперника.

Това доведе до два бързи гола за разградчани в петата и шестата минута с попадения на Ерол Дост и Георги Чукалов, а в 10-ата съдията прекрати мача, тъй като един от гостуващият тим се контузи. Така бургазлии останаха само с шестима души на терена, а според правилника при това положение двубоят се прекратява и се присъжда служебна победа на Лудогорец II.

Към двата гола за Лудогорец ще бъдат добавени още три за служебната победа и така официално резултатът ще стане 5:0.

Бургаският клуб е раздиран от сътресения, след като основният състав изпълни заканата си да бойкотира срещата заради неизплатени заплати, което наложи да бъдат заменени от юноши. Заради наредба на РЗИ обаче клубът не може да използва и юношите, които не са навършили 18-годишна възраст, което обяснява минималния брой на футболисти в групата.

Бургазлии все пак решиха да се явят за двубоя въпреки проблемите, тъй като ако не го бяха направили, щяха да загубят служебно, но и да платят глоба, както и да им отнемат три точки от актива. Сега Нефтохимик пак ще загуби служебно, но няма да има глоби и отнемане на точки.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.