Понеделник, 08 Мар 2021
    
Бизнес Бургас

Полицията затяга контрола по големите магазини в Бургас

  07.12.2020 15:55  
Полицията затяга контрола по големите магазини в Бургас

Контролът по хипермаркерите ще бъде затегнат, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Причина за това са масовите струпвания на хора на подобни обекти в други градове в страната. Целта е това да се избегне и в морския град.

„Отделихме голямо внимание на този въпрос, разговаряхме с ръководството на ОДМВР-Бургас, които ще започнат да извършват тези проверки. В момента от РЗИ-Бургас са ангажирани с много други проблеми, свързани с пандемията, затова няма как да започнат да извършват проверки по хипермаркетите”, каза още Николов.

Големият проблем обаче в Бургас по отношение на ковид-кризата продължава да си остава липсата на лекари. Една част от тях са заболели от COVID-19, други са под карантина, а трети, които са в по-напреднала възраст, са напуснали работа, добави градоначалникът.

„Благодаря на всички онези, които работят безотказно в Ковид-отделенията. Още малко остана, виждате, че фризерът за ваксините вече е тук”, каза още той.

Към днешна дата в болничните заведения в морския град имаше около 15 свободни места за болни от коронавирус пациенти, които обаче по всяка вероятност вече са запълнени. Директорите на болниците в Бургас са дали уверение, че ще бъдат отпуснати още 30 легла за заболелите от ковид.

За съжаление през изминалата седмица в Бургас не се забелязва спад на заболелите от коронавирус, въпреки наложените по-сериозни мерки в битката с пандемията. Очакванията са през настоящата седмица те да дадат резултат и броят на новозаразените да спадне.

В момента има и голям брой пациенти с белодробни заболявания, които обаче не са носителите на COVID-19, каза още кметът на Бургас. Проблемът е, че на 80% Белодробната болница в града е запълнена с болни от коронавирус пациенти.

„Сега там трябва да осигурим и стаи за пациенти с белодробни заболявания, но таива, които не са носители на вируса. Ще трябва да не смесваме двата потока от пациенти и да избегнем контакт и заразяване. Белодробната болница ни е единствената такава в целия регион. Ще започне едно разместваме на пацинетите с коронавирус, които ще бъдат настанявани в другите болници, за да освободим места в Белодробната болница.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.