Понеделник, 08 Мар 2021
    
Бургас Карнобат Руен

Общините в Бургаско - готови за зимата

  07.12.2020 12:59  
Общините в Бургаско - готови за зимата

Ина ПЕТРОВА

Общините в Бургаска област са подготвени да посрещнат първия сняг, декларират от местните администрации. Избраните фирми по места са окомплектовали всички необходимо като сол, луга и пясък, за да обработват шосетата. Снегопочистваща техника пък чака да бори снежните преспи по пътищата.

В Бургас фирмата с най-сериозни ангажименти за зимното поддържане е „Нелсен Чистота“. Тя вече е заредила 100 тона пясък, 1350 тона сол, 150 тона луга и 2000 литра от специалния препарат „Антилед“, провери общинската власт. Техниката им за снегопочистване също е окомплектована и изправна. Готовност да изпълняват задълженията си за пътно поддържане в зимни условия са заявили и общинските фирми "Благоустройствени строежи", "Бургасинвест" и "Чистота", като всяка от тях е представила на проверяващите налична техника и складирани количества инертни материали.

В община Карнобат също са готови да борят зимата. След обществена поръчка вече е избрана фирма. Основната й дейност е свързана със земеделието, обясниха от общината. Фирмата е закупила сол, луга и пясък. Разполага и с достатъчно надеждна техника. От администрацията са подали номерата на машините в Областната управа, за да няма дублиране и фирми да играят с една и съща техника в различни надпревари. „При нас не може да се случи това. Движим се по конкретен план, всички общински автомобили имат съответната техническа подготовка за зимата, ръководителите на съответните звена докладваха, че всички специални автомобили, като линейки, пожарни и полицейски коли, са оборудвани за зимни условия. Готови сме да се погрижим и да хората на хемодиализа“, посочи кметът Георги Димитров. Обходени са и общинските пътища, като в подветрената им стена са премахнати храстите, които образуват снегонавявания. От администрацията се надяват до 350 000 лв. да стигнат за зимното почистване в общината този сезон.

Без особена конкуренция протича и изборът на фирма в община Руен. До предпоследния ден по обществената поръчка за зимното поддържане документи бе подала само една фирма. „Това е фирмата, която миналата година отговаряше за пътищата през зимата. Предстои да подпишем договора. Той е на стойност 250 000 лв.“, каза кметът Исмаил Осман. По думите му,тези средства ще са достатъчни, а фирмата вече е осигурила техника и материали за обработка на пътищата.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.