Сряда, 03 Фев 2021
    
Бургас

Огромен Кин Конг ще посреща посетителите на Фестивала на Пясъчните скулптури

  23.06.2020 14:17  
Огромен Кин Конг ще посреща посетителите на Фестивала на Пясъчните скулптури

В края на седмицата 12 български творци започват работа по един от най-популярните фестивали на Бургас – този на пясъчните фигури.

„В момента се правят кофражите и се трамбова пясъка“, обясни художникът Атанас Стоянов, който заедно с Любомир Коцев прави концепцията за подредбата на фигурите. Заради кризата с коронавируса тази година фигурите са намалени от двадесет на 14, а също така и бюджета на фестивала е съкратен. Участват творци единствено от страната - от Велико Търново, Русе, Стара Загора, Павликени и разбира се от Бургас – петима творци. За разлика от предходни години, когато чуждестранното участие бе винаги забележително.

Темата е доказано най-интересната за малки и големи - приказни и филмови герои. „Надяваме се, ако времето позволи, скулптурите да бъдат готови за разглеждане около 15 юли“, предполага Стоянов.

Той повдигна още малко завесата около предстоящата атракция, издавайки, че огромни фигури на Кин Конг и Годзила ще посрещат посетителите. Самият той е избрал тази година да изработи една класика в жанра, обичаните от по-зрелите вече поколения вълк и заек от руското филмче „Ну, погоди!“

Освен изброените по-горе персонажи бургазлии и гости на града ще могат да видят още герои от: Маша и Мечока; Улица Сезам; Как да си дресираш дракон; Трансформърс роботи; Семейство Адамс; Рапунцел; Книга за джунглата; Руини; Годзила; Сами в къщи 2; Облачно с кюфтета; Алиса в страната на чудесата.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син