Понеделник, 26 Oct 2020
    
Култура

Събират песни за конкурса"Бургас и морето"

  30.04.2020 14:19  
Събират  песни за конкурса\

Стартира кампанията по набиране на песни за "Бургас и морето".  Датата на провеждане на събитието  ще бъде обявено на по-късен етап, в зависимост от епидемиологичната обстановка, съобщават от Община Бургас.

В конкурса могат да участват всички български композитори, които следва да представят своите нови, създадени за конкурса "Бургас и морето", песни в срок до 17,00 ч. на 15.06.2020 година.

Документите се подават на адрес:

гр. Бургас 8000, Община Бургас, Деловодство, ул."Александровска" 26

за Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти"

документи за: Национален конкурс за песен "Бургас и морето"

или елетронно, на имейл: [email protected] 

за въпроси и контакти: 0882 12 10 01

Конкурсната документация трябва да съдържа: декларация от изпълнител/дует/група по образец; заявка за участие по образец; песен на електронен носител /СD формат/ във финален вариант (студиен запис). СD-то трябва да съдържа SB и PB;  текст на песента на хартиен носител; кратко представяне на авторския екип; телефони и имейли за контакт с авторите.  

Максималното времетраене на отделните песни е 4 минути, а за участие в конкурса: всеки автор на музика - има право да участва с повече от една песен; автор на текст - има право да участва с повече от един текст; автор на аранжимент - има право да участва с повече от един аранжимент; изпълнител /соло, дует или група/ - има право да участва с изпълнение на една конкурсна песен. 

След подборната комисия и обявяването на 12-те песни финалисти, Община Бургас ще оповести датата и формата на провеждане на конкурса, съобразени с моментната епидемична обстановка.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения