Неделя, 28 Апр 2024
    
Бизнес

Ученици от 12 училища ще участват в кръг от националната викторина по безопасност на движението

  14.03.2024 17:23  
Ученици от 12 училища ще участват в кръг от националната викторина по безопасност на движението

Центърът за подкрепа и личностно развитие в Бургас ще проведе утре, 15 март, от 09.00 часа в Международния копнгресен център Общинския кръг от Националната викторина по безопасност на движението - "Да запазим децата на пътя“. Тя се организира със съдействието на Община Бургас, ОД на МВР - сектор „Пътна полиция”, СБА и БЧК.

Във викторината ще участват отбори с ученици от 5 - 7 клас от 12 училища: ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Св. Княз Борис I“, ОУ „Г. Бенковски“, ОУ „Пейо Яворов“, ОУ „Христо Ботев“ - кв. Долно Езерово, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Антон Страшимиров“, СУ „Константин Петканов“, ОУ „Елин Пелин“,   ОУ „Петко Рачев Славейков“, СУ „Епископ Константин Преславски“,  ОУ „Св. Климент Охридски“. Викторината се състои от  5 кръга.  В първи кръг състезателите ще решават теоретичен тест-листовка от 20 въпроса, във втори кръг -  викторина от 10 въпроса, в трети - ще решават теоретичен тест от 5 въпроса за оказване на първа до-лекарска помощ, в четвърти кръг- ще подреждат  пъзел от 3 пътни знака и в пети кръг ще се проведе практическа ситуация - оказване на първа до-лекарска помощ на пострадал при ПТП.

Представители на Община Бургас, ОД на МВР, БЧК и ЦПЛР-Бургас ще бъдат членове на журито, което ще класира един отбор за областната викторина.

Този отбор, който е отличен на първо място, ще представя Бургас на Областния кръг на викторината на 26.04.2024 г. от 10.00 часа в Международен конгресен център.