Четвъртък, 13 Юни 2024
    
Бизнес Созопол

Община Созопол е част от Ваканция & СПА Експо 2024

  14.03.2024 12:14  
Община Созопол е част от  Ваканция & СПА Експо 2024

На 40-тото юбилейно издание на форума Созопол промотира културно-историческото си наследство, природните забележителности и събитийния календар, в т.ч. музеи, археологически разкопки и "Антеа Арт"- новият културен проект, който ще се реализира през месец септември. На фокус са и традиционни рибни деликатеси и десерти, които всеки посетител има възможност да дегустира.

Изложението бе открито от Министъра на туризма Зарица Динкова, която акцентира на прекрасните условия, които предлагат Черноморските курорти и подчерта, че реализираните туристически нощувки у нас за изминала 2023 г. са с 12% повече спрямо 2022 г. 70% увеличение се наблюдава на ранните записвания от Великобритания за предстоящия летен сезон, а ръст от 20% се отбелязва сред интереса на немските туристи. Значителен скок бележат и запитванията от Испания и Италия.

В юбилейното издание на Ваканция & СПА Експо 2024 участие взимат над 200 изложители от Европа, Африка и Азия, а  страна-партньор е Република Мадагаскар. Част от официалното откриване бе и Министърът на туризма на "Острова на съкровищата" Джоел Рандриамандранто, който сподели за девствената природа там, 126-те парка на неговата територия и възможностите за инвестиции.

Изложението Ваканция & СПА Експо превръща столицата ни в пресечна точка на Балканите и Източна Европа за туризма, и осигурява възможност за среща с представители на различните сегменти в сектора.


Анкета

Мнения

Мнения
Проф. Антоанета Христова: Трябва да ходим на избори, сглобката не свърши нищо
  14.03.2024 08:58      

Силвия Шатърова „Трябва да ходим на избори, това е моето мнение като експерт и като