Четвъртък, 13 Юни 2024
    
Несебър

Кметът на Несебър похвали огнеборците от областта при учение в града

  14.03.2024 17:13  
Кметът на Несебър похвали огнеборците от областта при учение в града

Днес в Общинския център за култура и образование – Артиум, се проведе пожаро-тактическо занятие с участието на районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в градовете Несебър и Поморие и Сектор специализирани оперативни дейности към регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бургас.  

„За нас е важно да продължаваме  доброто  сътрудничество с органите, които отговарят за безопасността на хората. Община Несебър винаги е проявявала активност в подпомагане на РСПБЗН и МВР и ще продължи да участва в дейностите, подсигуряващи защита на гражданите и гостите  на  община Несебър.“ – заяви кметът Николай Димитров.

Практическото занятие имаше за цел да демонстрира постоянната готовност за действие при бедствия, аварии и пожари на служителите към звената, осигуряващи безопасността на населението при възникнали инциденти и подготовката на служителите на Артиум Център за реагиране при бедствени ситуации.

На терен бе разиграна евакуация на сградата на Артиум център при възникнал пожар. В тренировката участваха и активисти на Младежката организация на Български червен кръст към СУ"Любен Каравелов" с ръководител г-жа Паунка Русева.

В учението се включха и служители на Сектора специализирани оперативни дейности. Те направиха демонстрация на протокола на действие при възникнала пожарна ситуация, включващ изграждане на въжена линия, по която се евакуират пострадали. 

Пожарно тактическото учение е част от професионалната подготовка на огнеборците от Служба за пожарна безопасност и защита на населението.


Анкета

Мнения

Мнения
Проф. Антоанета Христова: Трябва да ходим на избори, сглобката не свърши нищо
  14.03.2024 08:58      

Силвия Шатърова „Трябва да ходим на избори, това е моето мнение като експерт и като