Сряда, 05 Юни 2024
    
Мнения

Борисов: Не виждам позитивно решение на този цикъл на ротация

  06.03.2024 17:08  
 Борисов: Не виждам позитивно решение на този цикъл на ротация

Без кардинални промени, включително на Асен Василев, няма да подкрепям кабинета повече, каза лидерът на ГЕРБ

„Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката и си замина, за да не участва в дебатите. Питам моите некоалиционни партньори - така ли се отстоява правителство, така ли се отговаря на критиката. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това правителство трябва да продължи. Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Букурещ. Той и Мария Габриел са в Румъния на конференция на ЕНП.

„Защо бързаха да го направят, защо е това надменно отношение? Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата и казал, че ще има само козметични промени в новия кабинет, ще ви кажа: Ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ние няма да участваме. Започваме с това, което управлява държавата, за да има нещо, което да го регулира и следи. Но без кардинални промени, включително и на Асен Василев, аз повече няма да го подкрепям. С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на президента Радев. От него вече зависи всичко”, каза Борисов.

И попита кое е наложило „да съсипят правителството днес”.

„Вече от президента Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите, колко време ще ни държи. Ако не беше джентълмен, можеше и утре да ни назначи консултации”, каза Борисов.

„Тези хора в момента играят само една игра – да излезем от ГЕРБ виновни, че отиваме на избори. Те видяха социологията и че ако са разделени двата избора, те само на европейски избори ще катастрофират”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация”, допълни Борисов. „Те искат избори, те ги провокират. Но искат да кажат, че е заради ГЕРБ”, продължи той.


Анкета

Мнения

Мнения
Доц. д-р Светослав Живков-СУ „Св. Климент Охридски“:Сплотяването е основната функция на националните празници
  03.03.2024 13:17      

България, която се появява на  картите през 1878 година, не е просто България, т