Вторник, 04 Юни 2024
    
Бургас

Сменят директора на ОУ „Братя Миладинови“

  05.03.2024 14:31  
Сменят директора на  ОУ „Братя Миладинови“

Дона МИТЕВА

След изслушването на спорещите страни в Регионалното управление на образованието в края на миналата седмица, което  е било грозно, директорката на ОУ „Братя Миладинови“ Снежана Любомирова си подава оставката, твърдят запознати.

Скандалът, в който се прокрадват какви ли не амбиции и уличаване в злоупотреби, се водеше по-скоро чрез медии, и далече от управляващите институции, докато с официално писмо не бе поискана среща с представители на Комисията по образование в ОбС - Бургас. Последва и срещата в РУО,  където на първо четене се констатира невъзможността на Любомирова да овладее и сплоти екипа и да спре интригите.

След оттеглянето й – по взаимно съгласие, което означава веднага, има две възможности: първата е – човек от колектива да поеме управлението на училището до провеждане на конкурс, а втората – външно лице да влезе в напрегнатата атмосфера там.

Очаква се на 7 март да се извърши ротацията и на колектива да бъде представен външен човек – жена, с опит, консенсусна като личност, която е вдигала не едно и две училища в Бургас, която да застане на чело на училището. Така да се запази авторитета и добрия ритъм на учебната работа в едно от големите основни училища в Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения
Доц. д-р Светослав Живков-СУ „Св. Климент Охридски“:Сплотяването е основната функция на националните празници
  03.03.2024 13:17      

България, която се появява на  картите през 1878 година, не е просто България, т