Неделя, 28 Апр 2024
    
Крими

Русенски клошар подпали сграда и кооперация във „Възраждане“

  05.03.2024 10:33  
Русенски клошар подпали сграда и кооперация във „Възраждане“

51-годишен клошар от Русе предизвика пожар във „Възраждане“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Инцидентът станал на улица „Георги С. Раковски“, когато пламнала едноетажна изоставена постройка. Искри от нея се прехвърлили и подпалили топлоизолацията на съседната шест етажна кооперация.

Огънят е потушен от един противопожарен екип. Констатирано е, че от инцидента пострадал 51-годишният мъж от Русе, който обитавал от известно време постройката / същият с изгаряния по краката, ръцете и челото е откаран за лечение във Варненската военна болница/.

По негови думи след прибирането си в постройката, изпил около 200 грама ракия, изпушил една цигара и я загасил в сандъче, след което заспал. При събуждането си русенецът видял пожара, от който от тавана падали и горящи дъски. Уплашил се и избягал навън, където е намерен от полицейските служители.

Едноетажната постройка от инцидента е със счупени прозорци, опожарен и срутен покрив, а по съседната 6-етажна кооперация са нанесени материални щети / изгоряла е изолацията на дясната част от сградата над постройката/. По случая е образувано досъдебно производство.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,