Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Облачно време в събота

  02.03.2024 08:39  
Облачно време в събота

В събота времето ще се задържи облачно, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб вятър предимно от изток-североизток.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните - между 8° и 13°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за март. През деня ще се задържи почти без промяна, но вечерта ще започне бавно да се повишава. 

По Черноморието ще бъде облачно и на отделни места е възможно да преръми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. 

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1500-1700 метра - от сняг. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който ще отслабне и след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около 0°.              

В неделя сутринта облачността ще е все още значителна, на отделни места в Западна България със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните - между 10° и 15°.

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат с два-три градуса. По-късно през деня вятърът ще се усили, от югозапад ще се увеличи и средната и висока облачност, ще започнат валежи от дъжд.