Неделя, 28 Апр 2024
    
Бизнес Бургас

Генералният консул на Република Турция Толга Оркун се ангажира да организиран среща с Turkish Airlines

  01.03.2024 16:46  
Генералният консул на Република Турция  Толга Оркун  се  ангажира да организиран среща с Turkish Airlines

Консулът на Турция в България Толга Оркун и проф. д-р Ерхан Табакоглу, ректор на Тракийския университет в Одрин, бяха на официална визита при областния управител Пламен Янев. Присъстваха още проф. д-р Осман Нури Хатипоглу – зам.-ректор, г-н Камил Кокабаш – Директор „Международни връзки“, г-н Али Калкан – Директор на Областна здравна служба,  Одрин, както и доц. д-р Хасан Азис – Координатор на Програмния съвет по „Публична администрация“ на ЦЮН при БСУ. Те обсъдиха възможности за партньорство чрез образователен обмен и бизнес инициативи, които да подобрят икономическите двустранни отношения между България и Турция.

На срещата Пламен Янев постави така важният за града и областта въпрос за намаляващите полети от и до летище Бургас. Той запозна гостите със ситуацията и подчерта важността на проблема за региона. Турският консул изрази съжаление за липсата на директна линия между Бургас и Истанбул, като посочи, че сухопътната ни граница не е в добро състояние. „Както за г-н Янев, така и за мен добрата връзката между двете съседни държави е приоритет“, подчерта Толга Оркун. Той увери Янев, че ще работи в тази насока и пое ангажимент своевременно да организира среща с представители на Turkish Airlines, с които да се обсъди евентуално бъдеще партньорство.

В края на срещата гостите размениха символични протоколни подаръци, като областният управител им подари мартеници с пожелание за здраве и късмет.