Неделя, 28 Апр 2024
    
Мнения

За разследване на дефицита на инсулин в страната призовава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

  26.02.2024 12:54  
За разследване на дефицита на инсулин в страната призовава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

За незабавно разследване на дефицита на инсулин в страната призовава съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията. Той е сигнализирал прокуратурата, МВР и ДАНС. Сигналът е подаден, след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти.

„Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си“, посочва Делян Пеевски. 

Според него, докато министри, лидери и политици срамно си „делкат“ властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. „А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта“, казва в позицията съпредседателят на ДПС. Той призовава управляващите да спрат срамното „делкане“, да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават. 

„Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа!? Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!”, се посочва в позицията на Делян Пеевски, разпространена от ДПС. 

Припомняме, че до края на февруари е забранен износът на инсулин, на инсулинови аналози и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и на антибиотиците, предназначени за системна употреба в детска възраст. Забраната за износ се удължи в края на януари с един месец, съобщиха тогава от Министерството на здравеопазването. 

Източник: БТА