Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Атанас Зафиров, зам. председател на БСП: На 30 март няма да има Конференция в Бургас, всички са с прекратени мандати

  29.02.2024 17:22  
Атанас Зафиров, зам. председател на БСП: На 30 март няма да има Конференция в Бургас, всички са с прекратени мандати

Дона МИТЕВА

На 30 март няма да има Конференция в Бургас, категоричен е заместникът на Корнелия Нинова, Атанас Зафиров. Той потърси наш репортер, за да внесе яснота  каква е гледната точна на националното ръководство за случващото се в бургаската червена организация по повод материалът, който  публикувахме за евентуалните кандидати за общински лидер на БСП.

Кои влизат в битка за лидерското място на БСП в Бургас?

„За да има яснота искам да подчертая, че Националният съвет прекратява  функциите на всички органи, като се започне от председателя, мине се през пленума, председателите на основните партийни организации, председателя на движението на жените – социалистки, ветераните, младежите. Всички органи спират да функционират. И се прави пълен цикъл на избори, такъв, какъвто ще се прави есента пак“, коментира той. Процесът  ще ръководи от работна група от ИБ на БСП.

По негови думи Конференцията ще бъде до края на април. Като до края на март, най–късно първите дни на април, трябва да минат събранията в основните партийни организации, където да се направят номинации за овакантените постове. Също така организациите на ветераните, младежите и жените трябва да си изберат свои ръководства. На априлската конференция ще бъдат направени и номинациите за евродепутати.

В скоро време ще бъде дадена пресконференция на БСП в Бургас. „Ще отговоря на всички въпроси на медиите, но мога да резюмирам в едно изречение случващото се: „За бургаската партийна организация настъпват нови времена. По този начин тя не може да продължи да функционира“, категоричен е Зафиров.

Есента отново ще има пряк избор, но този път не само в Бургас, и ще има Конгрес на БСП, допълни той.

При прекратен мандат всички досегашни председатели нямат право да се кандидатират, обясни още правилата Атанас Зафиров.