Неделя, 28 Апр 2024
    
Бургас

Ученици от Строителната гимназия се грижат за цветя в Севиля

  13.02.2024 14:45  
Ученици от Строителната гимназия се грижат за цветя в Севиля

Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични цветя в общински разсадник в Севиля, Испания.

ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас изпълнява проект „Европейски опит за нашата професионална и житейска реализация“ - KA122-VET – Краткосрочни проекти за мобилност на персонал и учащи в сферата на професионалното образование и обучение по програма Еразъм+. Проектът предоставя възможност за практическо обучение на 25 ученици от специалностите „Строителство и архитектура“, „Геодезия“ и „Парково строителство“ в Севиля, Испания. Обучението включва следните теми: биоклиматична къща, фотограметрия с дрон, озеленяване.

Първата група  по проекта в момента се намира в Севиля. Тя се състои от ученици от 10 и 11 клас, специалност „Парково строителство и озеленяване“. Стъпвайки на придобитите вече знания от учебните часове, учениците се запознават с различни декоративни растения и специфични  им начини за отглеждане, съобразно почвените и климатични условия в Испания. Престоят на първата група е от 2 до 16 февруари. Учениците са настанени в студентски общежития, а през свободното време имат осигурена културна програма.

В рамките на същия проект, 5 педагогически специалисти в сферата на професионалното образование и обучение ще проведат опит с наблюдение в професионални гимназии и организации в сферата на строителството в Испания. Партньор по проекта е асоциацията за културно сътрудничество между България и Испания - Asociación Cultural Búlgara Española.