Сряда, 21 Фев 2024
    
Бизнес

Електронните услуги на НАП се реализират с безплатен WI-FI в офисите на приходната агенция

  12.02.2024 11:37  
Електронните услуги на НАП се реализират с  безплатен WI-FI  в офисите на приходната агенция

Служители в салоните за обслужване оказват съдействие при работа с e-Портала на НАП

В разгара на Данъчната кампания 2024 г. гражданите могат да се възползват от електронните услуги на НАП и в специално обособени за това зони с безжична интернет връзка във всеки офис на приходната агенция. В тях са разположени компютри, свързани с безплатен WI-FI. Потребителите могат да използват и собствени устройства, които да свържат с безжичния интернет, за да влязат в сайта на НАП, Портала за електронни услуги на приходната агенция или в сайтовете на други институции и общини. 

В салона за обслужване на НАП Бургас служители са на разположение да съдействат на всеки клиент, ако среща затруднение при работата си с Портала за е-услуги или има въпроси, свързани с деклариране и плащане на задължения, извършване на справки, проверка на здравноосигурителен статус и други.

 От приходната агенция в морския град поясняват, че всеки, който все още не е заявил и получил персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, ще може да го направи на място в салона за обслужване, след което служител ще демонстрира възможностите, които персоналният код дава. От началото на годината в НАП Бургас са издадени над 1700 персонални идентификационни кода, ПИК на НАП е и предпочитаният начин за подаване на годишната подоходна декларация.

„Обособените WI-FI зони са част от нашите усилия да направим декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски все по-лесно и бързо“, каза Милена Кръстанова, заместник изпълнителен директор на НАП.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Николай Николаев, директор на РПЗСБ – Бургас:  Трудно можем да стигнем до горящ апартамент или кола заради паркирали автомобили
  19.02.2024 17:13      

Силвия Шатърова Всяко разширение на синята и зелена зона става със съгласуване с нас. За