Събота, 27 Апр 2024
    
Бургас

Облаци, дъжд, сняг в неделя

  28.01.2024 08:32  
Облаци, дъжд, сняг в неделя

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за януари

През днешния ден вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад. Облачността ще е по-често значителна и на много места ще превали, предимно слаб сняг, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за януари.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 2° и 7°. В София минимална температура около минус 2°, максимална - около 2°. 

По Черноморието облачността е значителна и на места ще превали дъжд и сняг. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 3°-6°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.

  Над планините облачността ще е значителна, билата често ще са в мъгла. На много места ще превали сняг. Ще духа силен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 10°. 

  В понеделник и вторник в западната половина от страната ще бъде почти тихо, в източната вятърът все още ще е умерен, от североизток. Температурите още малко ще се понижат; минималните ще са на места до минус 5°, минус 7°, максималните - предимно между 0° и 5°.

Ще преобладава облачно време, само на отделни места, главно в планините и планинските райони, ще превали слаб сняг.

 

Източник: БТА/НИМХ