Петък, 26 Апр 2024
    
Бургас

„Добър ден, Вие сте с…“: Бургаски радиожурналисти пред „Черноморски фар“ с думи за празника си

  26.01.2024 15:34  
„Добър ден, Вие сте с…“: Бургаски радиожурналисти пред „Черноморски фар“ с думи за празника си

Георги РУСИНОВ

 

Радиото. Това уникално пространство, което ни пренася като слушатели на мястото на събитията по света и у нас, запознава ни с интересни събеседници, с нелеки съдби, с мигове на радост и поводи за гордост. Радиото не е просто едно средство за комуникация, то е прозорец към света.

В епохата на бързо развиващите се технологии, то се преобразява в нещо ново. От традиционните вълни на аналоговата епоха до дигиталните потоци и подкастите на днешния ден, радиото се приспособява към изискванията на съвременния слушател. Технологичният напредък отваря вратата за по-широк достъп и по-разнообразно съдържание, правейки го по-достъпно от всякога.

Но зад виртуалните дигитални станции и честотите на ефира стоят трудът и професионализмът на радиожурналистите. Те са гласът, който преобразява сухите факти в истории, който вълнува и информира. Работейки в този динамичен свят, те докосват сърцата на слушателите със своите репортажи, с търсенето на истината. Те са свидетели и разказвачи на събитията, които вълнуват обществеността.

За да ни потопят в интересния свят на радиото, колеги от БНР-Бургас и „Дарик“ за кратко влязоха в ролята на събеседници. Поводът бе 25 януари, който е обявен за Ден на българското радио.

 

Какво казаха Петя Янакиева и Кирил Костадинов от БНР-Бургас и Дияна Бедросян от „Дарик“, очаквайте по-късно днес!


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Михаил Хаджиянев: Правилникът за работа на Общински съвет ще е по-добър от стария
  25.01.2024 14:30      

Георги РУСИНОВ   Правилникът за работа на Общински съвет – Бургас е ср