Събота, 27 Апр 2024
    
Спорт

Следващият уикенд е историческото домакинство по тенис в Бургас

  26.01.2024 13:49  
Следващият уикенд е историческото домакинство по тенис в Бургас

България ще приеме Босна и Херцеговина в Бургас в мач от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". Срещите ще се играят на 3 и 4 февруари 2024 г. И в двата дни началото ще е в 14.00 часа. Така за първи път в историята Бургас ще бъде домакин на мачове от световното отборно първенство за мъже.

При успех над Босна и Херцеговина, България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпадне в Световна група II. Националите ни влязоха в елитната група на турнира с повече от сто години история през февруари миналата година след победа над Нова Зеландия с 3:1.

Мачовете ще се играят в залата на Тенис клуб "Авеню". Към трите покрити твърди корта, съоръжението в град Бургас предлага в допълнение осем клей корта, фитнес, магазин, зона за отдих, детска площадка, паркинг и всички необходими условия за провеждането на висок клас турнири.

„Тенисът е спорт, донесъл много радост на България през изминалите години. За нас е удоволствие и чест да бъдем домакин на турнир от такъв висок ранг. Благодаря на Българската федерация по тенис за гласуваното доверие. Вярвам, че нашите национали ще победят и запазят мястото си в елита!", коментира кметът Димитър Николов.

Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за мача срещу Босна и Херцеговина. В него са Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров, Александър Донски, Янаки Милев и Адриано Дженев. До 24 часа преди началото на срещата могат да бъдат направени две промени в състава.

Отборът ще се събере на лагер от 27 януари в Бургас. В щаба на Валентин Димов ще бъдат още кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажист и физиотерапевт - Галин Рангелов, и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски за отсъствието на Румен Радев на клетвата в КС: Без значение
  26.01.2024 12:46      

Не го е решил той, а Корнелия Нинова, разкри депутатът "Без значени