Неделя, 28 Апр 2024
    
Мнения Общество

Закрила на детето: Съсед е подал сигнал през 2021 г. срещу Габриела Славова

  27.01.2024 08:51  
Закрила на детето: Съсед е подал сигнал през 2021 г. срещу Габриела Славова

Съсед е подал сигнал срещу Габриела Славова още през 2021 година.

"Сигнал от г-н Владимир Павлов, съсед на Габриела Славова, е подаден през юли 2021 г. на тел. 112., като сигналът е бил прехвърлен към Национална телефонна линия за деца в риск. Сигналът е постъпил при нас на 3 юли 2021. Той е подаден за това, че непълнолетното дете е оставено за неопределено време само". Това каза пред журналисти началникът на отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане"-Бургас Димитрина Чочорова във връзка със съпругата и тъщата на убития Пейо Пеев, които са оставяли детето на Габриела Михаел без надзор в дома му в Бургас.

По думите ѝ са били проведени разговори с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия, с бащата по телефона и със сигналоподавателя.

След проверка по случая е установено, че наистина детето е оставено за кратко време само в дома, излязло е от жилището и така се е стигнало до подаване на сигнала. Това е единственият сигнал, който е подаван за детето Михаел.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Бургас, както и Държавна агенция за закрила на детето. Има отпадане на образуване на наказателно производство поради отпадане на основание за престъпление.
Закрила на детето: Съсед е подал сигнал през 2021 г. срещу Габриела Славова, заедно със своята майка Красимира Трифонова, е била насочена към Център за обществена подкрепа в Бургас през 2021 година. Там тя е трябвало да надгради родителския си капацитет и да стане по-чувствителна към потребностите на детето си. Към услугите на институцията е насочена от бургаската дирекция "Социално подпомагане". 


Димитрина Чочорова посочи, че към онзи момент бащата на детето Пейо Пеев е заявил, че няма притеснения относно полаганите грижи към сина му от майката.


Анкета

Мнения

Мнения
Атидже Алиева-Вели, евродепутат: Кризите в земеделския бранш показват, че е необходима нова визия в агрополитиките на Съюза
  28.01.2024 16:53      

Атидже Алиева е магистър по индустриални биотехнологии в Софийски университет „