Събота, 06 Апр 2024
    
Айтос

17 смелчаци скочиха за кръста в Айтос, 19-годишният Николай го спаси

  06.01.2024 12:25  
17 смелчаци скочиха за кръста в Айтос, 19-годишният Николай го спаси

Топлото време събра стотици около бента в парк "Славеева река"

17 смелчаци скочиха да спасяват кръста тази година на Богоявление. Хвана го 19-годишният Николай Герганов. Николай за първи път скача за кръста, и току-що излязал от бента, сподели, че е много горд от успеха. Първите му пожелания към айтозлии бяха за здраве и берекет. "Сигурен съм, че годината ще е по-добра. Дай, Боже!", каза още младежът.

Николай се занимава със земеделие, има приятелка Диляна, която, със сигурност, е бъдещата му съпруга.

Тази година много граждани и гости на Айтос дойдоха в храм "Св. Йоан Кръстител", където рано сутринта о. Ромил Георгиев отслужи Света Литургия и Велик Богоявленски водосвет. Свещенослужителят отправи пожелания към миряните и ги поръси със светена вода.

След водосвета, енорийски свещеник Ромил и кметът Васил Едрев поведоха 17 айтозлии, заредени с много адреналин, стотици ги аплодираха край бента.

Богоявленският празник в Айтос продължи в Архитектурно-етнографския комплекс "Генгер". Вдигаха се наздравици за празника и за по-успешна нова година, нареди се и традиционното за Айтос Богоявленско хоро.

Кметът Васил Едрев поздрави айтозлии и имениците, благодари на смелчаците за куража, и им връчи парични награди. "Казват, че ако времето на Йордановден е сухо, това е знак за плодородие! Нека 2024 г. да е здрава и благодатна за всички граждани и за децата на община Айтос", каза още градоначалникът на общоградския празник в "Генгер".

Общинската фирма "Генгер" с управител Димо Димчев се погрижи за доброто настроение с музика, вино, вкусни питки и мезета. Честит празник, айтозлии!


Анкета

Мнения

Мнения
Не изхвърляйте в коша отминалото време
  05.01.2024 09:45      

Д-р Катя Пенева Семеен консултант   Д-р Катя Пенева е се