Петък, 05 Апр 2024
    
Крими

Инцидент в завод „Арсенал“

  05.01.2024 12:27  
Инцидент в завод „Арсенал“

Пострадал е 47-годишен мъж, настанен е за лечение в хирургичното отделение на болницата в Стара Загора

Пореден случай на инцидент в завод "Арсенал" в Казанлък. Мъж е пострадал по време на работа.

В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство по случая, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Инцидентът е станал на 4 януари в 23.55 ч. в Завод 3, цех 140. Пострадалият е 47-годишен мъж, който е с причинена средна телесна повреда. Причината е незнание, немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Извършен е оглед на мястото, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут.

По време на работа с барутна смес на вал-машина е възникнало възпламеняване без взрив. Мъжът е с изгаряния втора степен, в областта на лицето. Той е бил откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен е за лечение в хирургичното отделение на болницата в Стара Загора. Няма опасност за живота му.

В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели.

Срокът за разследване е двумесечен.


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях! Имаме силата и отговорността да го направим
  04.01.2024 08:58      

Скъпи приятели, депесари,  Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвик