Петък, 05 Апр 2024
    
Любопитно

МОСВ: Очаква се повишение на речните нива

  05.01.2024 15:05  
МОСВ: Очаква се повишение на речните нива

Предстоят валежи

 

В резултат на валежи се очакват повишения на речните нива, информират от Министерството на околната среда и водите. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Краткотрайно покачване на водите ще има в неделя в планинските части от Дунавския басейн и във водосбора на река Искър над Роман. В Черноморски басейн повишението на речните нива ще бъде и през двата дни. В Източнобеломорския басейн по-значителни се очаква да са те в неделя, а в старопланинските и средногорските притоци на реките Марица и Тунджа в понеделник. От вечерните часове на шести януари, както и на седми и осми януари ще има повишения в целия Западнобеломорски басейн. 

Утре ще има разкъсана облачност, която до вечерта от юг ще се увеличи, обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Късно вечерта и през нощта срещу неделя на места в крайните южни райони, главно в Родопската област, ще завали дъжд. Ще духа до умерен, в източната част на Дунавската равнина временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, на север от планините до 18, в София – около 13.

Източници: Нова ТВ, БТА


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Трябва да бъдем при хората и да работим за тях! Имаме силата и отговорността да го направим
  04.01.2024 08:58      

Скъпи приятели, депесари,  Политическото време ни изправя пред изпитания и предизвик