Петък, 08 Дек 2023
    
Созопол

В Созопол вече имат нови управляващи, местната власт последна се закле

  13.11.2023 18:55  
В Созопол вече имат нови управляващи, местната власт последна се закле

Силвия Шатърова

В Созопол местната власт последна в Бургаска област се закле. Кметът Тихомир Янакиев ще седне за втори четири години в кметския стол и за втори път получи символите на кметската власт.

Обеща да е кмет на всички жители в първите си думи пред съветниците.

След това клетвените листи получиха 17-е съветници- 9 от БСП, трима от ИТН и петима от ГЕРБ, както и кметовете на населени места в общината.

Созопол е една от общините, където избора на Общински съвет се обжалва, както и избора на кмет на Зидарово, където с 10 гласа преднина бе избран Христо Бардуков.

Така или иначе  съдебната процедура не пречи на клетвата.

Отец Димитър извърши водосвет, в словото си към новите управляващи наблегна на това, че за да са в тази зала, това означава, че  хората са се припознали в тях и това е голямата им отговорност.

Станимир Андонов бе най-възрастния общински съветник, който ръководи днешното заседание, а по-късно бе избран и за председател на ОбС за следващите четири години. За него гласуваха 12 души, като 4 не го подкрепиха, а една бюлетина бе празна.

Созопол е общината, където местната политика вълнува гражданите и на тържествената сесия присъстваха много жители, които пожелаха да видят кой ще ги управлява през следващите четири години.


Ще има ли рокади в общината, кои са първите проблеми, които ще реши кметът Тихомир Янакиев четете в интервю в www.faragency.bg