Понеделник, 12 Фев 2024
    
Мнения

Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази, видно е, че е объркан

  12.11.2023 19:33  
Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази, видно е, че е объркан

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва "на мен не ми е началник никой от парламента". В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан". Това заяви в позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите ми "суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители".


"Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в "Политико" международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските  власти и "Лукойл", незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема", посочва Пеевски.


Според него дерогацията е трябвало да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но "тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер".

"От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?!
Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за "Лукойл" и руския режим? Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма.
И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори", категоричен е Пеевски.

"Затова какви разговори с "Лукойл" и представители на и руската държава  води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев. Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва.
Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с "Лукойл" и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори", каза още председателят на ДПС и напомни, че "премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани".    


Анкета

Мнения

Мнения
Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази, видно е, че е объркан
  12.11.2023 19:33      

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва "на мен не ми е началник никой от парла