Събота, 10 Фев 2024
    
Бургас

Кучешко парти в Германия показва новия живот на бивши бездомничета от бургаски приют

  11.11.2023 13:17  
Кучешко парти в Германия показва новия живот на бивши бездомничета от бургаски приют

 Приютът е разположен на 11 дка и е с капацитет 235 кучета.

Една от традициите, които има вече, е точно този празник за осиновените от приюта животни и техните стопани в немския град Есен, Щастие. Осиновени четириноги от бургаския приют ANIMAL SOS-BURGAS и стопаните им се събират за пета година в град Есен

 

Дона МИТЕВА

 

 

Кучешко парти в Германия с участието на български животни и немските им стопани – това не е шега, а факт. Бургас е градът, който е най-доброто място за живеене за своите граждани и гости. Но Бургас може да се гордее и с най-добрия приют за бездомни кучета ANIMAL SOS-BURGAS. Приютът е създаден с много обич по най-добрите германски образци за свободно отглеждане на спасени от улиците животни, на малтретирани и наранени кучета, на предадени от стопаните си домашни любимцикъдето си дават среща всички стопани и животни.

От създаването на ANIMAL SOS-BURGAS до днес екипът е спасил, лекувал и отгледал 1570 кучета, много от които са щастливо осиновени – основно в Германия, а има и питомци в Швейцария, Австрия, Белгия и разбира се, в България. 

„Приютът се издържа (храна, медицинско обслужване и всичко друго необходимо) само и единствено от дарения от приятели, на които сме безкрайно благодарни“, казва управителят Маргарита Пеева, магистър еколог, която е написала и кастрационната програма на Община Бургас.

„През май 2012 година съдбата ни изпрати нови приятели от град Есен, Германия, с които и до днес имаме истинска връзка и изключително добро партньорство. Организацията на семейство Barbara и Peter Vieth – HOPE HUNTER e.V. – Essen е основният ни партньор и в намирането на любящи стопани за нашите изстрадали бездомни кученца. Благодарение на тях оцеляваме вече 11 години“, връща се към началото Маргарита.

„Преди пет години организирахме в Есен първото парти на моите четириноги дечица, осиновени в Германия. От тогава насам всяка година имам щастието да прегърна осиновените четириноги и семействата им. И тази година, на 27 август се събрахме в Есен.

Много труд, емоции, време бяха инвестирани от нашите партньори и приятели в организацията на нашия SUMMER WOOF 2023 в името на питомците на нашия приют ANIMAL SOS-BURGAS, осиновени в Германия“, казва Пеева.

Кучешко парти се проведе на територията на училището за кучета Tako Bello Hundetagesstätte.

„Бяха подготвени благотворително лотария, базар, домашни сладка, вкусотии за двукраки и четирикраки приятели. Уханието на немските наденички подканяше гостите да хапнат, да се насладят на срещата. За опашатковците имахме организирани игри и състезания. Имаше професионален фотограф и всеки можеше да получи най-красивата семейна снимка с кучето си“, обяснява за празника Пеева.

Маргарита Пеева: „Летях към град Есен с най-мъничката принцеса на приюта – сладката Солей, която беше намерена на бунището в Българово с майка си. А щастливата ѝ осиновителка ни чакаше на летището“

Емоцията бе невероятна, признава тя и казва, че някои от животинките са осиновени преди повече от осем години, а други са заминали за новите си семейства само преди месец. „За мен, за нашите приятели от HOPE HUNTER e.V., за прекрасните собственици, които са горди със своите най-специални любимци и за всички приятели, които дойдоха на празника, денят бе изпълнен с незабравими емоции“, обяснява Пеева и подчертава, че този празник е прекрасен начин да се види работата на всички партньори и да се поддържа връзка между приюта и осиновителите. Това е още една форма да се чува за града ни в Германия.


Анкета

Мнения

Айтос Мнения
Васил Едрев: Имаме два проекта за паркинги в града и идея за буферен
  09.11.2023 13:27      

Георги РУСИНОВ   -Г-н Едрев, ще промените ли приоритетите си, или пр