Вторник, 13 Фев 2024
    
Любопитно

Ще спрат ли валежите през новата седмица

  13.11.2023 07:51  
 Ще спрат ли валежите през новата седмица

Предстои период с често променливо време с температури, близки до ноемврийските. В понеделник преминаващият южно от страната ни циклон ще е причина за валежи до обяд на югоизток. От запад на изток обаче облаците ще се разкъсват с тенденция това да се случи над цялата страна до вечерта. Дневните температури ще са между 11 и 16 градуса.

След слънчев вторник с температури до 22-23 градуса, в сряда предстои поредна валежна обстановка с преминаването на студен атмосферен фронт. В рамките на денонощието от запад на изток ще преминат краткотрайни валежи, в някои планински райони временно интензивни. Ще духа северозападен вятър със силни студени пориви. Така температурите в четвъртък ще са отново по-ниски, в интервала 12-17 градуса.

Времето от петък до неделя ще е подчинено на средиземноморски циклон с валежи на много места в страната. Междувременно температурите ще се понижат, с което и снежната граница ще слезе по-ниско. В западните райони на страната се очаква да превали сняг по някои предпланински райони.

В средата на последната пълна ноемврийска седмица ще има още един динамичен период с валежи и застудяване до дневни нива между 5 и 10 градуса и сутрешни температури около и малко под нулата. Отново са възможни символични кратки снеговалежи на по-малка надморска височина.


Анкета

Мнения

Бургас ИЗБОРИ 2023 Мнения
Бачийски: Ще докажем, че в тези избори е имало неправилно отчитане резултата на СЕК
  13.11.2023 17:29      

Георги РУСИНОВ   Минути след съдебното определение, с което стана ясно, че щ