Събота, 09 Дек 2023
    
Карнобат

В Карнобат: На символна дата сложиха началото за мандат 2023-2027

  10.11.2023 16:13  
В Карнобат: На символна дата сложиха началото за мандат 2023-2027

Силвия Шатърова

И новата местна власт в Карнобат вече официално се закле точно на 10 ноември, тя  получи клетвените си листи и от днес официално е отговорна за бъдещето на общината.

На тържествена сесия новоизбраният стар кмет Георги Димитров получи символите на властта от областния управител Пламен Янев.

„Спорете, но се обединявайте за важните неща. Работете така, че да оставите повече, отколкото сте заварили“, обърна се към съветниците и кмета Пламен Янев.


Заедно с общинските съветници се заклеха и кметове на 16 населени места. Сред тях е и кметът рекордьор с 24 години стаж на село Драгово-Наил Хасан. Има и няколко, които ще са за първи път кметове.

„Аз не броя колко пъти съм заставал на тази трибуна и колко пъти съм се клел. Важното е днес, когато поемаме управлението на община Карнобат да бъдем честни към хората, които са ни изпратили тук, да бъдем честни в обещенията, които дадохме и да бъдем усърдни в тяхното изпълнение, защото утре ще ни държат сметка за това. Бих си пожелал 21 съветници да бъдат конструктивна опозиция в комисиите и 21 вота, тогава когато стигнем до решенията, които са услуга на нашите съграждани. Ние ще спорим, но с уважение към другия, да уважаваме достойноството му“, обърна се към съветниците кметът Георги Димитров.

Той допълни, че ще работи за всички и благодари насвоите опоненти за толерантната кампания и си пожела доверие и толератност и през следващите четири години. „Ние искаме да бъдем европейското лице на област Бургас“, заяви още Димитров като напомни, че клетвата е в ден,  в който преди 34 години е паднала комунистическата власт и страната е тръгнала към новите европейски ценности.

Съветниците бяха почти единодушни в избора си на пръв сред равни. Това отново ще е Маргарита Стаматова от Левицата. Тя получи 20 гласа от 21.

Комисия ще изработва правилника, по който ще работи местния парламент.

Очаквайте какви бяха първите думи след клетвата на кмета Георги Димитров