Четвъртък, 08 Фев 2024
    
Средец

Иван Кичев пое управлението на Община Средец /СНИМКИ/

  09.11.2023 15:23  
Иван Кичев пое управлението на Община Средец /СНИМКИ/

Своят пост на зам.-кмет запазва Николина Дъмбулова

Дона МИТЕВА

Новият кмет на Средец Иван Кичев  пое управлението на общината. При препълнена с жители на населеното място зала, той, заедно с общинските съветници и кметовете на населени места се закле. На церемонията присъства зам.-областният управител Владимир Крумов. Той връчи огърлицата на новия кмет.

Кичев е от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и спечели на балотаж с бившия кмет Иван Жабов.

„Изборната надпревара приключи. Жителите на общината избраха пътя на промяна.  Промяна в полза на възстановяване нарушената комуникация между обикновения жител на общината и общинското ръководство. Промяна в отношението към служителите и останалите структури. Крайно време е всяваният години наред страх сред населението да бъде изкоренен Това е края на една 12-годишна диктатура. Битката приключи - Картаген падна.

Уважаеми жители на община Средец, благодаря за вашата подкрепа, усещам вашите надежди и очаквания. Заедно всички ще преодоляваме препятствията пред нас. Благодаря на онези които излязоха да гласуват.
Поздравявам новия Общински съвет и му пожелавам ползотворна работа. Поздравявам и новите кметове. Надявам се, че ще намерим общ език", каза Кичев.

Той обеща да направи финансова ревизия на общината. Пред медиите коментира, че предвижда промени в администрацията, но е още рано да каже какви ще са те. Кичев заяви категорично, че своя пост на зам.кмет запазва Николина Дъмбулова.

Досегашният кмет Иван Жабов заяви, че не се срамува от нищо, няма да дава съвети на наследника си.  След полагане на клетвата Жабов заяви пред медиите:

"Чувствам се в много добра форма, в абсолютна кондиция. Наистина 12 години е много да управляваш такава тежка община, която  всички я наричат „Кънтри“ и много малко хора са се грижили за нея. Няма от какво да се срамувам, няма и от какво да навеждам глава. Мисля, че за тези 12 години съм  направил изключително много за тази община. В момента се чувствам изключително спокоен, свободен, най-важното. Няма и за какво да се притеснявам, тъй като 12 години се притеснявах за жителите на общината.

Избран съм за общински съветник. Ще отстоявам това място. И ще бъда истински коректив на новоизбрания кмет. Само за нещата, по които групата и аз мислим, че няма да има прозрачност. С всички добри действия, които се предложат  от новото управление ще бъдем съпричастни. Щом е в полза на жителите на общината.

Финансовото състояние на Община Средец е изключително добро, има задължения, които са в прага на допустимите, затова че няма никой от какво да се притеснява, че общината е фалирала или изгубила своята боеспособност. През всичките тези години на катаклизми община Средец оцеля. Направихме така, че със собствени средства да се справим. Да не теглим заем.", коментира Жабов.

Клетва положиха и новите 17 общински съветници в мандат 2023-2027 година. Шестима от тях са от ГЕРБ, сред които е и Жабов, четирима са представителите на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ПП-ДБ вкарва трима, двама БСП за България и по един имат СЕК и „Български възход“.

Заседанието откри най-възрастният сред съветниците Георги Георгиев. Едно бе предложението за председател на ОбС – това на Динко Янев Цъцаров от ГЕРБ. Той е четвърти мандат общински съветник и в предходния период също е бил председател на малкия парламент.

За него гласуваха 15 от 17-те съветници. Един бе против и един въздържал се.

" Слагаме край на една тежка и продължителна предизборна борба. Борба, която на моменти прехвърчаха искри и забравяхме добрия тон Забравяхме, че ще дойде този дени и ние трябва да седнем в тази зала и да работим заедно. Всичко това приключи, време  е да върнем нормалността в нашите отношения. Време е да си подадем ръка и да работим заедно", каза Цъцаров.

 


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!
  08.11.2023 16:29      

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?