Четвъртък, 08 Фев 2024
    
Средец

Иван Кичев, кмет на Община Средец: Искам да възстановя доверието в ОбС

  09.11.2023 15:54  
Иван Кичев, кмет на Община Средец: Искам да възстановя доверието в ОбС

Дона МИТЕВА

Първото, което искам да направя, е да възстановя доверието в ОбС и се надявам това да проличи още  сега при първото гласуване при избор на председател, каза кметът на Средец Иван Кичев пред медиите, минути след като положи клетва и продължи:  „И най-важното - този страх, който е насаждан сред по-възрастното население и сред общинската администрация – трябва да приключи. Недопустим е. Искам да сваля това напрежение. Това са основни задачи. Не искам да навлизам в детайли по програмата. Има много неща, които съм заложил, но  нека мине ревизията, да знам какво е финансовото състояние на общината и едва  тогава мога да говоря за по-сериозни инфраструктурни проекти , промени  и т.н.“, обобщи той.

Като начало най-належащите нужди, които е установил по време на предизборната кампания  са проблеми от чист битовизъм. Те касаят улично осветление, лошата пътна инфраструктура, непочистени гробищни паркове. „Това са неща, които много бързо ще се организират и станат“, заключи Кичев.

На прага на зимата най-важното за периферията – малките населени места в общината това е снабдяването на хората с дърва, призна кметът. „Това е най-притеснителният за хората момент.Лошото е, че в тази кампания точно с това се злоупотребяваше.Че видите ли ако не е правилният човек съответно няма хората да получат дърва, няма да имат социални осигуровки. Това е  един от приоритетите, които трябва да осигурим. Не искам да навлизам в детайли. Искам да се ориентирам . Все още има доста неща, които тепърва ще уча, за да вляза в собствени води“ обобщи Кичев.

Той подчерта категорично, че ще направи ревизия на общината.


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!
  08.11.2023 16:29      

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?