Четвъртък, 08 Фев 2024
    
Айтос Мнения

Васил Едрев: Имаме два проекта за паркинги в града и идея за буферен

  09.11.2023 13:27  
Васил Едрев: Имаме два проекта за паркинги в града и идея за буферен

Георги РУСИНОВ

 

-Г-н Едрев, ще промените ли приоритетите си, или продължавате да надграждате започнатото?

-Аз си мисля, че трябва да продължим това, което сме започнали да надграждаме и това ще го направим, защото съм уверен в това, което трябва да правим, с програмата която имаме да изпълняваме и съм отговорен човек, защото от решенията на местната власт зависи развитието на града и условията на гражданите. Сядам на кметския стол, за да довърша това, което е започнато в момента. Достатъчно големи проекти имаме да довършваме и може би най-важното е, че от днес още започваме да правим основната рамка на бюджета за следващата година.

-Какви ще са приоритетите в бюджета?

-Здравеопазване, инфраструктура, кандидатстване по оперативни програми, образование. Общите неща, които са необходими за развитието на една община.

-Най-важните проекти, които тепърва започват и тези, които предстои да се приключат?

-На 90% сме одобрени и предполагам, че ще започнем с изграждането на Младежки център. Това е един добър проект, който ние в продължение на година и половина очакваме. Четвъртокласната пътна мрежа Айтос-Карагеоргиево-Тополица-Черноград има нужда от рехабилитация, защото там е един изключително натоварен участък. Приключваме ремонтите в Емировския квартал, където решихме да направим опит за преобразяването на града и новия му облик. Ще продължим по същия начин с още два квартала, за които сме кандидатствали в момента. В крайна сметка по този начин условията за живот на хората ще са по-добри.

-От държавата очаквате ли повече подкрепа за бюджета?

-Всяка година ние храним надежди и предполагам, че на това безветрие, което беше в продължение на 2 години и половина, вятърът ще духне към общините. Очакваме, че ще има допълнителни средства, които ще ни дадат възможност да реализираме проектите си.

-А какви са очакванията от новия Общински съвет и ще успеете ли да работите конструктивно?

-Смятам, че всички общински съветници в новия мандат са изключително отговорни и мисля, че ще имаме консенсус по проблемите, които трябва да решаваме за общината. Ще работим заедно, както сме работили и досега.

-По отношение на паркингите нещо предвижда ли се?

-Може би сте видели в програмата, че имаме заложени два паркинга за изграждане, за да можем малко да намалим напрежението в града. Имаме идеята за още един буферен паркинг, но това е в перспектива. За единия от двата проектирани паркинги имаме заделени средства за реализирането му. За другия ще търсим средства и него да го направим.

-За зимния сезон кои са най-важните задачи?

-Избрана е фирмата за почистването, техниката е осигурена. Предполагам, че и времето ще бъде благосклонно като другите години, така че ние сме готови. Училищата и детските градини са заредени с горива.

 

В интервюто има въпроси и от други медии!


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Иван Алексиев, кмет на Поморие – към опозицията в ОбС: Нека управляваме града заедно!
  08.11.2023 16:29      

Има ли опит за осуетяване на встъпването му в длъжност?