Петък, 09 Фев 2024
    
Руен

Ахмед Мехмед и Исмаил Осман – пример за приемственост в местната власт

  10.11.2023 15:45  
Ахмед Мехмед и Исмаил Осман – пример за приемственост в местната власт

Георги РУСИНОВ

 

Новоизбраният кмет на Община Руен Ахмед Мехмед и дългогодишният такъв – Исмаил Осман са пример за приемственост в местната власт. Двамата вчера се заклеха – първият като наследник на кметското място, а вторият като председател на Общински съвет – Руен.

„На новия кмет пожелавам да е много успешен, да реализира много проекти от националните и европейските мерки, да има по-малко проблеми и повече разрешени такива през мандата. Да е жив и здрав, разбира се. Ще помагам с каквото мога“, обеща Осман.

От своя страна Мехмед му благодари за съдействието, което е оказвал и ще продължи да му оказва.

„Благодаря му и че оставя един бюджет, без задължения, колкото и да е скромен и малък нашия бюджет. Проектите, които е започнал ще ги довършим и ще кандидатстваме по новия план за устойчивост и възстановяване и новите европейски програми и фондове. Смятам, че правилният модел е на приемствеността. Ние всички сме отговорни хора и сме избрани от жителите на общината да се грижим за тяхната сигурност, благоденствие, развитието на всички населени места“, коментира кметът на общината.

За него първите важни проблеми, с които ще се заеме са снабдяването на населението с дърва за огрев и поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа, предвид настъпващата зима.

„Нещо изостава Държавното горско стопанство. Ще погледнем договора за поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа и зимното поддържане, защото вече влизаме в такъв период. Общината е много голяма – имаме около 130 километра четвъртокласна пътна мрежа. Добре знаете, че общината е планински район. Това ще бъдат първите ми стъпки като новоизбран кмет на община Руен“, каза още Мехмед.

Относно бюджета кметът добави, че ще разчита на сериозна подкрепа от държавата, тъй като частта от местни приходи и данъци е малка – 8%.


Анкета

Мнения

Айтос Мнения
Васил Едрев: Имаме два проекта за паркинги в града и идея за буферен
  09.11.2023 13:27      

Георги РУСИНОВ   -Г-н Едрев, ще промените ли приоритетите си, или пр