Сряда, 31 Яну 2024
    
Несебър

Напредва изпълнението на проектите за подмяна на водопроводната мрежа в Гюльовца и Оризаре

  01.11.2023 17:21  
Напредва изпълнението на проектите за подмяна на водопроводната мрежа в Гюльовца и Оризаре

Община Несебър продължава изпълнението на проектите „Селищна водопроводна система на с. Гюльовца, Община Несебър – етап 1“, реализиращ се  с безвъзмездна финансова помощ от МРРБ, и „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, Община Несебър – ІІ етап“, финансирана със средства на Европейския съюз.

Изпълняващото се строителство е от изключителна важност за бъдещото развитие на населените места, защото ще замести съществуващи водопроводни съоръжения от етернитови и частично от стоманени тръби с малък диаметър, несъответстващи на наредбата за проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи. Новите съоръжения се изпълняват със  съвременните материали,  съобразени с изискванията на действащата нормативна уредба.

В Гюльовца, след подмяната на  два главни клона, които обхващат централната част, е положен общо над 9 600 метра водопровод с различен диаметър. Дейностите са на финал и в момента е в ход преасфалтиране на главната улица. Стойността на проекта е над 3 000 000 лв. с ДДС.

Проектът за с. Оризаре  включва подмяна на  мрежата северно от р. Бяла - изграждане на част от главен клон І и 16 разпределителни клона, всички сградни водопроводни отклонения към тях до границата на уличната регулация и възстановяване на нарушените пътни настилки. Дейностите, които започнаха в края на лятото, напредват.  В изпълнение на  проекта за реконструкция и  рехабилитация  на водоснабдителната система в с. Оризаре  се полагат общо над 6 400 метра водопровод с различен диаметър. Общата стойност на проекта е 2 190 646 лв. с ДДС.

Изграждането на нови  водопроводни системи, отговарящи на нормативните изисквания, ще ограничи загубите на природни ресурси, ще се постигне подобряване на водоснабдяването, а оттам и  по-добро  качеството на живот на жителите на двете села, ще се  повиши привлекателността на населените места и ще се създадат условия за социално – икономическа активност.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: ПРБ потвърди, че Руската църква е български храм
  01.11.2023 16:40      

Прокуратурата потвърди, че храмът “Св. Николай Мирликийски” в София е български. Мини