Четвъртък, 01 Фев 2024
    
Бургас Любопитно

Има ли Троянски кон сред общинските съветници на БСП

  01.11.2023 14:39  
Има ли Троянски кон сред общинските съветници на БСП

Дона МИТЕВА

Деликатна е ситуацията на бъдещата група на БСП в новия общински съвет, се коментира в червените редици. Двама от четиримата, които влизат в малкия парламент, са от гражданската квота – това са Мадлен Мутафян и Явор Костов.

Докато Мутафян има опит от преден мандат и  е на ясно с партийната дисциплина, то новоизбраният Костов, журналист по образование, който работи на ръководен пост в Мастерхаус, едва ли е запознат в детайли с тези условия. А вероятно и няма да пожелае да се запознава.

Самият той събра показателен личен вот, който злите езици свързват с работната му позиция, но по-интересен и любопитен е друг факт. Същият  бъдещ съветник от червената листа, предложен да влезе в нея лично от отговорен другар  на водеща позиция в партията, в недалечното минало е бил сътрудник на зам. кмета по култура Диана Саватева, по времето, когато тя бе народен представител. Тя бе избрана за такава от ГЕРБ.

Явор Кирилов Костов е отговарял за младежки политики. Има съвсем минимална вероятност това да е просто съвпадение на имената.

Със сигурност каква ще е ролята на общинския съветник, влязъл в малкия парламент с червените гласове и помогнал с личния си вот за изместването от ОбС на партийните другари Живко Господинов и Христо Панайотов чрез пренареждане тепърва ще стане ясно. Ако той още с окопитването си се еманципира и разграничи от хората на столетницата – схемата става ясна. ГЕРБ е вкарал троянски кон в столетницата.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: ПРБ потвърди, че Руската църква е български храм
  01.11.2023 16:40      

Прокуратурата потвърди, че храмът “Св. Николай Мирликийски” в София е български. Мини