Четвъртък, 07 Дек 2023
    
Бургас Несебър

Несебър е домакин на годишното съвещание на директорите

  07.09.2023 17:46  
Несебър е домакин на годишното съвещание на директорите

Кметът на Община Несебър Николай Димитров, областният управител на Бургас Пламен Янев и Петя Петрова –  началник на Регионалното управление на образованието,  откриха годишното съвещание на РУО - Бургас за учебната 2023/2024 година. На срещата присъстваха директори на детски градини и училища от областта. Форматът насочва вниманието върху извършеното през предходната година и задава основни насоки за работа през настоящата. Форумът предоставя възможност за професионално общуване, обмен на добри практики и съвместни дейности на ръководни педагогически специалисти.

В своето приветствие към присъстващите на съвещанието, кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че образованието е сред приоритетите  в общинската политика. Той заяви, че в изпълнение на тази политика непрекъснато се извършват дейности по надграждане на материално-техническата база на училищата и детските градини на територията на общината. На финала на своето слово градоначалникът пожела ползотворна работа на всички участници в срещата.

На форума ще бъдат разгледани теми, касаещи намаляване на административната тежест - даване на обратна връзка и работа в екип, училищни политики за системно взаимодействие между родители и учители, предстоящи дейности по механизма за обхват и задържане на децата и учениците; противодействие на тормоза и насилието в образователните институции  и др.

Образователната среща с директори на детски градини и училища от областта ще  продължи до събота. 


Анкета

Мнения

Мнения Царево
По последни данни: Морето изхвърли телата на двама мъже, продължава издирването на двете жени в залива на Царево
  06.09.2023 09:01      

Георги Русинов Силвия Шатърова По последни данни на властите морето край Царево е