Сряда, 06 Дек 2023
    
Царево

Министър Динкова: Около 4 000 са туристите в засегнатия регион на Южното Черноморие

  06.09.2023 16:30  
Министър Динкова: Около 4 000 са туристите в засегнатия регион на Южното Черноморие

Всички  са осигурени с вода и храна

Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова от плаж Нестинарка, където днес тя направи оглед на последствията след наводненията в района.

Министър Динкова отбеляза, че около 4 000 са общо туристите в засегнатия регион на Южното Черноморие. "Намират се решения и всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна", съобщи тя.

Зарица Динкова посочи, че предстои да се направят детайлни обследвания, за да се прецени какви са щетите и че на място е видяла сериозно пострадала конструкция на сграда и пострадала инфраструктура. "Срещу природните бедствия сме безсилни, но след анализ е необходимо да не се позволява повече да се работи върху превенция", заяви тя.

"Работим съвместно с туроператорите, за да намерим решение по какъв начин бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, защото състоянието на пътищата е твърде опасно, за да се пътува с големи автобуси. Благодаря на съответните служби, които действат в добър синхрон. Апелът ми към всички потърпевши е да се вслушват в указанията на институциите, които работят, за да запазят животите ни", каза министър Динкова.

В Деня на Съединението е изключително важно да се действа с обединени усилия, за да се разреши кризата с природните бедствия, добави тя.


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на Царево: Никога не е имало такива валежи
  05.09.2023 13:24      

Река Велека се разлива в село Кости, обясни Георги Лапчев В Царево никог