Сряда, 06 Дек 2023
    
Царево

Изолираните хора във Фазаново не се притесняват за себе си, мислят за Царево

  06.09.2023 10:43  
Изолираните хора във Фазаново не се притесняват за себе си, мислят за Царево

Красимир Слабаков: Ние ще се справим

Дона МИТЕВА

Странджанското село Фазаново е откъснато и изолирано в следствие на дъждовете. Разрушен е мостът, който го свързва с останалия свят.

„Явно от вятърът е паднала и клетката на мобилния оператор, защото много трудна е връзката и по мобилните телефони. Откъснати сме от света, но това не е страшно. В селото всичко е ок. Страшното е в Царево. Ние ще се справим“, каза за „Черноморски фар“ Красимир Слабаков, който живее там със семейството си. Над 50 души, сред които и хора, които са на вилите си в селото, са изолирани, но си имат храна, вода, всичко необходимо, успокои Слабаков.

„Пътят е съсипан. Все още превалява. Водата не се е отдръпнала. Но това е нищо на фона на големия ужас. Хората, които сме в активна възраст се събираме край реката. Обмисляме алтернативни варианти за излизане от селото. Знам, че няма да е лесно.

В момента, в който можем да се измъкнем от тук планираме да отидем да помагаме в Царево.  Трябва да се степенуват нещата и усилията да са насочени към големия проблем“, заключи Слабаков.


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на Царево: Никога не е имало такива валежи
  05.09.2023 13:24      

Река Велека се разлива в село Кости, обясни Георги Лапчев В Царево никог