Сряда, 06 Дек 2023
    
Бизнес

В хотели на Юг са настанени над 400 бедстващи

  06.09.2023 12:47  
  В хотели на Юг са настанени над 400 бедстващи

В хотели са настанени над 400 бедстващи. Министърът на туризма Зарица Динкова се среща с хотелиери и с екип на министерството оглеждат щетите. Благодарности на всички хотелиери, които въпреки огромните щети, които търпят, оказват безценна помощ на хората.

 

„Средства има, държавата реагира веднага, но изключително важно е общините максимално бързо да дефинират каква помощ искат от държавата“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков. Премиерът посочи, че възстановяването на инфраструктурата в района ще бъде подпомогнато чрез Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, но първо е необходимо да приключат проверките.

 

„Непосредствените възможности са една сума от 1512 лева, които се дават за повредени къщи, помещения. Отделно има друга сума, която е до 2500 лева, свързана с повредени електрически уреди. Тези възможности ще бъдат осигурени като помощ“, подчерта акад. Денков, като посочи, че тези средства могат да бъдат получени в срок до 1-2 месеца.

 

„Осигурено е всичко необходимо, за да не бедстват хората -  храна, вода“, заяви министър-председателят и уточни, че наред с институциите, днес се включват и доброволците, координирано с кризисния щаб.

 


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на Царево: Никога не е имало такива валежи
  05.09.2023 13:24      

Река Велека се разлива в село Кости, обясни Георги Лапчев В Царево никог