Събота, 02 Дек 2023
    
Мнения

Бойко Борисов: Алексей Петров помогна с логистиката, не е участвал в разговорите за състава на правителството

  02.09.2023 11:07  
Бойко Борисов: Алексей Петров помогна с логистиката, не е участвал в разговорите за състава на правителството

Силвия Шатърова

Алексей Петров помогна единствено с логистиката, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Бургас. В разговорите за състава на правителството участвахме само аз, Кирил Петков и баща му Петко Петков. Алексей Петров не е участвал в тези разговори, допълни той.

Борисов добави, че до края на следващата седмица трябва да бъдат приети едни от най-важните за държавата закони като промените в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. След това ще се премине към Конституцията, каза още Бойко Борисов.

Според него е притеснителен факта, че Кирил Петков е ходил в МВР, а  „министърът говореше, че ще подходи професионално и никой няма да му се меси в кадровите назначения. Нито съм разговарял, нито съм дал едно име и не съм ходил в МВР. Уговорката ни е да не се месим в МВР и да работим професионално“, каза още Борисов.

Според него през последните три години цари хаос и поръчкови убийства. От нулева миграция по времето на ГЕРБ, сега центровете се претоварени, бусове с мигранти всеки ден пътуват по пътищата.

„Миграцията е чудовищна, какъв Шенген?!", попита риторично той.

„Ако трябва министърът да стане граничар, но това да бъде спряно. Законите ще им променим до десет дни, но границата не се пази както трябва.  Сега с новия главен секретар се надяваме да стане това“, завърши по темата Борисов.


Анкета

Мнения

Мнения Средец
Иван Жабов: Да бяха ме поканили и аз щях да протестирам с хората от Дюлево
  30.08.2023 13:10      

Вода за селото ще има от един от кладенците на Средец