Петък, 01 Дек 2023
    
Култура

Учениците на Апостол Карамитев - Искра Радева и Юрий Ангелов, идват в Бургас за неговата 100-годишнина

  01.09.2023 16:08  
Учениците на Апостол Карамитев - Искра Радева и Юрий Ангелов, идват в Бургас за неговата 100-годишнина

Инициативите, посветени на 100-годишнината от рождението на знаковия бургазлия продължават с кино седмица и срещи с хората, които познават човешката му страна.

Кинопанорамата, посветена на Апостол Карамитев, предстои в Бургас на открита сцена „Охлюва”, от 4 до 8 септември. Ценителите на седмото изкуство ще могат да гледат българските класики „Любимец 13“, „Специалист по всичко“ и „Рицар без броня“, както и малко познатите, но изключително завладяващи ленти с участието на великия актьор - „Легенда за любовта“ и „Това се случи на улицата“.

Във всеки един ден преди прожекциите публиката ще може да се срещне с актьори и личности свързани по един или друг начин с Апостол Карамитев. Модератор на срещите през всички дни ще бъде Момчил Карамитев - син на актьора.

Част от гостите ще са Искра Радева и Юрий Ангелов – ученици на Апостол Карамитев в първия му и единствен випуск, който е водил във ВИТИЗ, и Димитър Атанасов – Шърата - директор на театъра в Димитровград, който носи името на големия актьор.

Инициативата се организира от Община Бургас.


Анкета

Мнения

Мнения Средец
Иван Жабов: Да бяха ме поканили и аз щях да протестирам с хората от Дюлево
  30.08.2023 13:10      

Вода за селото ще има от един от кладенците на Средец