Сряда, 29 Nov 2023
    
Несебър

Образователните институции в Община Несебър са готови за новата учебна година

  30.08.2023 14:48  
Образователните институции в Община Несебър са готови за новата учебна година

Кметът на Несебър Николай Димитров проведе ежегодната си среща с директори на общинските училища и детски градини, за да обсъди с тях готовността на образователните заведения за новата учебна година. Засегнати бяха широк спектър от въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост. От анализа на данните стана ясно,  че образователните заведения са готови за новата учебна година по отношение на учебници и учебни помагала, кадри, осигуреност за отоплителния есенно-зимен период, хигиенни условия и необходимост от мерки, обезпечаващи безопасността на движението. Бе отчетено, че във всички училища и в повечето детски градини на територията на Община Несебър са извършени или се извършват подобрения и ремонти на материално-техническата база, като тези, които се осъществявят към настоящия момент, се очакват да приключат преди началото на новата учебна година.

Поддържането, обогатяването и осъвременето на образователната инфраструктура е в изпълнение на последователната и приоритетна политика на Общинска администрация, а резултатите са видими  – училищата и детските градини са едни от  най-поддържаните, модерни и съвременни в страната ни.

Всички дейности по надграждане и усъвършенстване на учебните бази в Община Несебър се основават на разбирането за ролята и значимостта на образованието за просперитета на местната общност.


Анкета

Мнения

Мнения
Просветният министър: Намаляване на домашните няма да има
  28.08.2023 08:56      

Намаляване на домашните за учениците няма да има, заяви министърът на образованието Галин Цоков в